Inloggen Mijn PMA  

Pensioenfonds Medewerkers Apotheken

Print logo
Lie Budiono; Apotheek Ritzen, Dordrecht
Lie Budiono

De Anw-hiaatverzekering van PMA

Omdat veel PMA-deelnemers een partner hebben met een eigen inkomen, zal de nabestaande vaak niet voor een Anw-uitkering in aanmerking komen. Dit kan een aanzienlijke inkomensachteruitgang betekenen.

De Anw-hiaatverzekering van PMA zorgt ervoor dat de nabestaande van een fulltime medewerker het bedrag krijgt uitgekeerd dat hij of zij aan Anw misloopt - ook als dat niet is vanwege eigen inkomsten, maar omdat er geen kinderen onder de 18 jaar zijn of omdat de nabestaande na 1950 is geboren.

Deze aanvulling is maximaal ongeveer € 1.170 bruto per maand; bij parttimers wordt naar rato aangevuld. Als iemand dus 18 uur per week werkt is de aanvulling maximaal ongeveer € 585 bruto per maand. De aanvulling loopt door tot het recht op de Anw-uitkering vervalt.

De Anw-hiaatverzekering stopt overigens als u ophoudt met werken bij een bij PMA aangesloten werkgever.

De bedragen die voor u verzekerd zijn door de Anw-hiaatverzekering staan niet op uw pensioenoverzicht, omdat het inkomen van uw partner er een rol bij speelt.

Voorbeeld
Wim Janssen (geboren in 1949) is getrouwd met apothekersassistente Saskia. Saskia werkt 26 uur en verdient € 1.600 bruto per maand. Wim werkt fulltime en verdient € 2.600 bruto per maand. Als Saskia overlijdt, heeft Wim geen recht op een Anw-uitkering, omdat hij daarvoor teveel verdient. De Anw-hiaatverzekering van PMA keert nu uit en wel 26/36ste (de parttimefactor) van ongeveer € 1.170 = ongeveer € 845 bruto per maand.

Print