Inloggen Mijn PMA  

Pensioenfonds Medewerkers Apotheken

Print logo
Sigrid Knipscheer en zoon Kjeld; Escura Apotheek Dorrestein, Nieuwerkerk a/d IJssel
Sigrid Knipscheer en zoon Kjeld

Wat kost uw pensioen?

De kosten zijn zo verdeeld dat de werkgever tweederde en u zelf een derde betaalt van de pensioenpremie. De pensioenpremie dekt alle onderdelen van de pensioenregeling, dus ook de verzekering van het Anw-hiaat en WGA-hiaat.

U betaalt zelf 10,25% van uw pensioengrondslag aan pensioenpremie. Als u afstand heeft gedaan van de opbouw van partnerpensioen bedraagt de pensioenpremie 9,6% in plaats van 10,25% van uw pensioengrondslag.

Meer weten?
Uw pensioengrondslag wordt berekend door van 12 maal uw maandsalaris een franchise af te trekken. De franchise is het deel van uw salaris waarover u geen pensioen opbouwt, omdat u later ook AOW krijgt. De franchise bedraagt bij een fulltime dienstverband € 14.437 (per 1 april 2014). Parttimers hebben een lagere franchise, afhankelijk van het parttime percentage.

Bij iemand die fulltime werkt met een salaris van € 2.200 bruto per maand, bedraagt (op basis van bovenstaande cijfers) de pensioenpremie € 102,18 per maand (of € 95,70 indien u afstand heeft gedaan van partnerpensioen). De premies worden ingehouden op uw brutosalaris, dus ze kosten u netto minder.

Print