Inloggen Mijn PMA  

Pensioenfonds Medewerkers Apotheken

Print logo
Lie Budiono; Apotheek Ritzen, Dordrecht
Lie Budiono

Campagne Pensioenfederatie: De tijd van je leven

tijdvanjeleven_1

De tijd van je leven. Die wil je nu én later!
Tijdens je leven gebeurt er van alles. Je trouwt of gaat juist scheiden. Je vindt een andere baan, je krijgt kinderen, je koopt een huis of je raakt onverwachts arbeidsongeschikt. Al die gebeurtenissen hebben direct invloed op jouw leven nu. Maar denk je ook wel eens na over de invloed die deze gebeurtenissen hebben op de lange termijn, op je pensioen? Weet jij bijvoorbeeld of je partner en/of kinderen recht hebben op een nabestaandenpensioen mocht er iets met jou gebeuren? Op detijdvanjeleven.nl vind je het antwoord op deze vraag.

tijdvanjeleven_2

Detijdvanjeleven.nl
Op de website staat informatie over jouw leven en jouw pensioen. Welke gebeurtenissen hebben invloed op je pensioen en welke invloed heb jijzelf? Wat wil en kan je zelf kiezen? Je kan er ook je levensverwachting bekijken en testen in welke mate jij een uitsteller bent. Het doel van de site is jou laten nadenken over later. Wat wil jij later doen als je met pensioen bent? En welke acties van vandaag hebben invloed op je financiële situatie in de toekomst? Door daar nu al over na te denken, zorg je ervoor dat je nu én later de tijd van je leven kan hebben.

Naast de gebeurtenissen in jouw eigen leven hebben ook maatschappelijke en economische ontwikkelingen invloed op de hoogte van jouw pensioen. Dat zijn bijvoorbeeld zaken als rente, wet- en regelgeving en inflatie. Op detijdvanjeleven.nl staat hierover informatie in gewone mensentaal. Op een toegankelijke manier wordt uitgelegd welke gevolgen rente en inflatie hebben op jouw pensioen.

tijdvanjeleven_3

Geef je mening
Op detijdvanjeleven.nl kan je ook je eigen mening geven. Wat vind jij van hoe pensioen in Nederland is geregeld? Wat vind je goed en wat kan volgens jou beter? Vertrouw jij erop dat er later ook pensioen zal zijn voor jou? Ga in discussie met anderen en laat je stem horen.

tijdvanjeleven_4